Trampolinen er sund for dig og for miljøet

Trampolinen er en sjov tilføjelse til haven, som specielt mange børnefamilier nok har skævet lidt til i butikkerne allerede. Den er godt nok ikke helt lille og heller ikke helt billig, men er den det værd? Ja, det er den i den grad. Læs med her om, hvordan både du og dine børn bliver både gladere og sundere, og hjælper med en sundere, grønnere planet, når i tager en tur på trampolinen.

Motion, motion, motion!

Det siger nok sig selv. Trampolinen er en fantastisk undskyldning for at komme i gang med at dyrke motion. Både voksne og børn kan få mange timers sjov ud af at hoppe på trampolinen, og samtidig brænde en masse kalorier af. På trampolinen får man gang i hele kroppen, uden at det føles nær så hårdt, som når man f.eks. løber en tur, hvor en stor del af kroppens muskler ikke rigtig kommer i gang.

Det sværeste ved at få en sundere og mere aktiv livsstil, er altid begyndelsen. Det er hårdt at komme i gang, når kroppen ikke er vant til at være i bevægelse, og derfor hurtigt bliver træt og øm. En trampolin kan være det, der gør forskellen. Det er en nem start, og meget mere effektiv end man lige skulle tro.

Du kan sagtens slev mærke, hvornår det begynder at gøre godt. Din krop bliver varmere, når dine muskler er kommet godt i gang. Bliv ved selv om du mister pusten, eller tag en lille pause og tag en tur mere. Tyve minutter om dagen er nok til at hjælpe dig i form og du vil føle dig meget bedre tilpas, når du kommer indenfor igen. Motion får nemlig hjernen til at frigive stoffer, der får dig til at slappe af og føle dig gladere. Det skal selvfølgelig også være til at betale sig fra – så tjek trampolin tilbud her.

Hvorfor er det godt for miljøet?

Når du og din familie hopper af sofaen og ud på trampolinen, hjælper i samtidig miljøet. Der er i hvert fald en god chance for, at det skærer drastisk ned på den tid, der bliver brugt foran skærmen, hvad enten det er fjernsynet, computeren eller mobilen. Det er ikke bare sundere for dig og dine børn, det er også lige det som vores klimakamp går ud på derhjemme.

Rundt omkring i verden og her i Danmark, findes der enorme datacentre, der håndterer alt internettrafik. Det inkluderer også de film vi ser i fjernsynet, og de serier vi streamer på computeren. Ti procent af hele Jordens elektricitet går til at holde datacentrene kørende. Elektricitet produceres stadig overvejende ved afbrænding af fossile brændstoffer, hvilket producerer CO2, og det er der vi har den store synder. Datacentrene forurener lige så meget som Jordens samlede flytraffik, så når du slukker for skærmen, er du med til at sige nej tak til forurening og global opvarming, og ja tak til et sundere, grønnere liv.